0

Е дин от най-големите африкански футболисти за всички времена - нападателят Дидие Дрогба, беше назначен за селекционер на националния отбор на своята родина - Кот д'Ивоар.

Легендата се сдоби наскоро със своя треньорски ПРО-лиценз и влиза в професията с огромни амбиции. От федерацията са му поставили като непосредствена задача да спечели следващите две издания на турнира за Купата на Африка, предвид факта, че през 2024 година страната е домакин на събитието. Също така той сам си определи като цел да класира тима на Мондиал 2026, на който домакини са САЩ, Мексико и Канада.

"Огромно удоволствие е да се върна в Африка и да започна треньорската си кариера в моята родина. Говорих с Яя Туре да стане мой помощник и очаквам решението му. Надявам се, че ще приеме, за да сформираме силен екип. Мечтата на президента на нашата федерация Аласан Уатара е да види Кот д'Ивоар като световен шампион през 2026-а година. Вероятно трябва да се фокусираме първо върху двата турнира за Купата на Африка, които ни предстоят, и след това да мислим за Световното в Северна Америка", заяви Дрогба на официалното си представяне като национален селекционер.