0

С лед като получи наградата за най-добър френски играч за сезон 2022/2023, присъдена от L'Equipe и France Football, Мбапе даде интервю за тези две медии, в което прескочи отговора на най-важния въпрос: остава ли в ПСЖ или отива в Реал Мадрид. Вместо това французинът надълго и нашироко обясни, че има състезателен ген, няма насита от победи, като се похвали за личните си постижения и награди.

МБАПЕ, МОСЮ ПОЛОВИН МИЛИАРД: Реал Мадрид подготви една палета пачки евро за покупката на франсето от Пари Сен-Жермен

Говоренето му показа умение да "тупка топката" като истински дипломат, без да разкрива абсолютно нищо за предполагаемата сделка за стотици милиони между сегашния му клуб и мадридчани. А по темата за шансовете му за "Златната топка", той не се изказа обнадеждаващо именно заради сегашния му клуб: "Мисля, че да играя за ПСЖ не помага много, защото това е отбор, който разделя (хората, мненията), клуб, който разделя. Критиките и клюките, които това влече, не ме интересуват, защото знам какво правя и как го правя."

Според Мбапе и нивото на френската Лига 1 не му е от полза при гласуването за "Златната топка", като по думите му други първенства - Висшата лига и Примера дивисион, привличат много по-голям интерес по света.

На въпрос дали е изиграл последния си сезон във френската Лига 1, той отговори с общи приказки: „Дали е последният ми сезон? Много е просто, аз съм състезател, когато играя, то е за победа. И няма значение с кого играя, няма значение фланелката ми, няма значение къде, независимо от годината, никога не ми омръзва да побеждавам. Отивам на почивка, занулявам, възстановявам енергията си и се връщам с глада, който всички познават. Имам дълбокото убеждение, че съм роден да побеждавам и искам да го покажа на всички."

Мбапе постигнал споразумение с Реал М, отпраши за родината на баща си (ВИДЕО)

Освен Реал Мадрид, който бил подготвил около 280 млн. евро за подписа на нападателя, медиите гръмнаха и с интерес от Ливърпул и готовността на "червените" да сложат 200 милиона евро на масата, за да го откупят от ПСЖ.

Относно настоящия си отбор, ПСЖ, и  неуспешната досега гонитба на Шампионската лига, той прехвърли топката към шефовете си: „Не знам какво липсва на ПСЖ, за да спечели Шампионската лига, това не е въпрос за мен. Трябва да говорите с хората, които правят отбора, които организират отбора, които изграждат този клуб. Аз бях най-добрият играч, голмайстор за пета поредна година в Лига 1".