0

С трансферна сума от 81,6 милиона евро Душан Влахович е четвъртата най-скъпа инвестиция на Ювентус за всички времена. За момента обаче 7-те му гола през пролетния полусезон са твърде скромна отплата, но 22 годишният сърбин е убеден, че това е само началото.

 - Масимилиано Алегри наскоро каза, че о'аква от теб 30 гола през новия сезон, но не и трофея и стрелец за №1 в Серия А.....
 
- Четох, че през последните 10-12 години голмайсторът на първенството нито веднъж не е печелил шампионската титла, но винаги има първи път. Иначе е ясно, че отборът е над всичко. Най-важно е Юве да побеждава. И все пак, ако вкарам 30 гола и станем шампиони не вярвам да ме глобят.


 - Искаха те много клубове от чужбина, а освен това там щеше да изкарваш повече пари. Защо избра Ювентус, който при това минава през труден период?
 - Често казано изборът не бе никак труден. Манталитетът на Юве е като моя – работа, битка и вяра, дори когато всичко изглежда изгубено. Знам какво представлява този клуб за Италия и за мен е чест да играя за него.
 - Колко асистенции очакваш от Ди Мария?
 - Когато разбрах, че ще играем заедно веднага се замислих за това. Анхел е едно от най-добрите крила за последните 20 години. За мен той бе еталон още като дете. Сега разбира се, ни предстои известно напасване, но съм сигурен, че за него няма да е проблем. Аз съм този, които трябва да търси начини, за да му се „открива“.
 - Как приемаш сравненията с Левандовски?
 - По принцип не обичам сравненията. Освен това говорим за футболист, който е вкарал купища голове, докато аз още съм в началото на пътя. Мога само да работя с надеждата, че някога ще достигна неговото ниво.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЧЕТЕТЕ В ДНЕШНИЯ БРОЙ НА МАЧ ТЕЛЕГРАФ