0

З ащитникът на Лудогорец Сонко Сундберг и вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе бяха титуляри за националния тим на Гамбия при равенството с Конго 2:2 в квалификационен мач за Купата на африканските нации, който се игра в Маракеш (Мароко).

По този начин Гамбия завърши на второ място в крайното класиране на Група "G" и спечели право за участие на КАН, като турнирът ще се проведе в Кот д'Ивоар в началото на следващата година.

Гамбия започна лошо мача, като Конго поведе с 2:0 с попадения на бившия футболист на Берое Гаел Макута и Силвер Ганвула през първото полувреме.

В 79-ата минута Якуба Минтех намали резултата за Гамбия, а в последната минута Мухамед Бадамоси изравни.

Бубукар Гайе остана пълни 90 минути на терена, а Сундберг бе сменен в 73-ата минута от Бамба. 

В същото време Матиас Фаетон, който е един от новите нападатели на ЦСКА през този сезон, имаше съществен принос за успеха на националния тим на Гвадалупа над Синт Мартен с 4:0 в мач от Лигата на нациите на Конкакаф.

Фаетон откри резултата за тима на Гваделупа от дузпа в 23-ата минута, като насочи топката хладнокръвно в левия долен ъгъл на вратата. До края на първата част за домакините се разписаха още Анж Плумен и Аршимед. След почивката Плумен оформи крайното 4:0 с второто си попадение в мача.

Гваделупа е на второ място в Група "А", а през октомври ще изиграе два мача - домакинство и гостуване на лидера Сейнт Лусия.