0

Т ежки обвинения в сексуално посегателство отправи срещу 81-годишния шеф на френската футболна федерация Ноел льо Грае влиятелната агентка на футболистки Соня Суид в интервю за спортната библия на Франция „Екип“.
Футболният агент, един от най-влиятелните в женския футбол, наруши мълчанието си, за да осъди неподходящото поведение на Льо Грает спрямо нея.

„През септември 2014 г. той ми се обади, каза, че съм блестяща, че върша невероятни неща, и че иска да ме запознае с отговарящата за женския футбол във френската федерация Брижит Енрикес. Определи ми среща в неговия парижки апартамент“, сподели агентката, но когато отишла в дома му, Енрикес въобще не била там.

Соня Суид въобще не отпила от предложените от домакина чаши шампанско: „Страхувах се, че има нещо в тях – толкова много истории бяхме чули“, каза Суид, която добави: „Той каза, че го прави редовно, така било по-удобно за него, по-поверително и затова приех“, разказа още младата жена.

„Аз бях на 28 години, млад агент съм, а той е президент на FFF. Но той никога не ме е гледал като агент, а по-скоро като бонбон. Да се ​​изразя вулгарно, той ме гледаше като две цици и дупе. Той ме накара да разбера, че ме иска в леглото си!", изтъкна Соня Суид.

Тя увери, че пази компрометиращи есемеси: „Той пише малко, много говори (по телефона). Имам гласови съобщения и няколко есемеса: „Свободна ли си утре вечер? Настоявам!“

През 2017 г. Льо Грае й изпраща съобщение: „Соня, отивам за третата бутилка, ще те чакам за четвъртата". Той иска да се присъединя към него след третата бутилка. За жена, която си пробива път в тази професия, това е болезнено“.