0

С едемкратният европейски клубен шампион Милан завърши 0:0 у дома срещу Нюкасъл на старта на тазгодишното издание на груповата фаза на Шампионска лига.

Ялов се оказа първият мач в група F, наречена от спецовете „групата на смъртта“, в която са още ПСЖ и Борусия Дортмунд (играят по-късно).

"Росонерите" се напъваха в опит да се реваншират пред тифозите си за позора 1:5 с Интер преди три дни. 

Общо шест удара отправиха миланистите в очертанията на вратата само през първите 20 минути, но мерникът на Оливие Жиру, Рафа Леао и сие не бе прецизен.

През второто полувреме Милан продължи да диктува събитията на терена, но все по-хлабаво и така всичко остана както започна: 0:0.

„Свраките“ можеха дори да отмъкнат трите точки в добавеното време, когато Шон Лонгстаф стреля опасно под гредата, но резервният вратар на Милан Марко Спортиело изби в корнер.

Спортиело се появи на терена малко преди края, след като титулярният страж Майк Менян се контузи и се наложи да бъде сменен.

В другия ранен мач от първия ден в групите РБ Лайпциг се наложи с 3:1 при гостуването на швейцарския шампион Йънг Бойс.

Мохамед Симакан откри резултата в 3-а минута за Лайпциг, а Мешак Елия изравни 33-ата. Германският тим стигна до трите точки с голове на Ксавер Шлагер в 73-а минута и на Бенджамин Шешко в добавеното време.

Шампионска лига, групова фаза, първи кръг:

Група Е 
Фейенорд - Селтик    22 ч
Лацио - Атлетико (Мадрид) 22 ч

Група F
Милан - Нюкасъл - 0:0

ПСЖ - Борусия (Дортмунд)  22 ч
Група G

Йънг Бойс - Лайпциг - 1:3

Манчестър Сити - Цървена звезда  22 ч

Група H

Барселона - Антверпeн  22 ч

Шахтьор Донецк - Порто  22 ч