0

С два гола на Оливие Жиру отборът на Милан обърна Интер с 2:1 в 230-ото издание на миланското дерби. Французинът, обикновено подценяван, бе невидим почти през цялото време, но избухна фатално за „нерадзурите“ между 75-а и 78-а с две попадения за победата и завързване на битката за италианската титла.

Успехът на росонерите в „Дерби дела Мадонина“ прекъсна серията от 14 шампионатни мача без загуба за Интер и нанесе второ шампионатно поражение на "нерадзурите" през сезона. За последно Интер бе губил на "Джузепе Меаца" на 17 октомври 2020 г. - пак с 1:2 от Милан. Сега, след 28 мача оттогава без стъпка накриво в леговището им, "нерадзурите" бяха посечени от съседите.

Милан е втори в класирането, но вече само на точка от водача Интер, който има и мач по-малко.

Интер бе по-активният отбор през първата част и в 39-а минута поведе. Бившият играч на Милан Хакан Чалханоуглу центрира от корнер, а оставеният непокрит Иван Перишич от воле закова топката в долния десен ъгъл на вратата.

Битката се разгорещи след почивката, за да дойдат знаменитите три минути на Жиру, обърнали дербито.

Французинът изравни в 75-а минута след прострелно центриране на Браим Диас, а три по-късно Жиру изигра майсторски ситуацията с гръб към вратата, преодоля съпротивата на защитник и без забавяне прати топката в мрежата с прецизен удар.

Страстите се нажежиха в добавеното време, когато Тео Ернандес фаулира неспортсменски играч на Интер и получи директен червен картон.