0

И зненадите на световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия продължават да следват една след друга. 

Поредната от тях дойде в последния ден от груповата фаза и е свързана с отпадането на двукратните световни шампионки от Германия. Бундестимът стигна само до равенство 1:1 с аутсайдера в група "Н" Република Корея, докато в другия мач Мароко спечели с 1:0 срещу Колумбия, което прати и двата състава на осминафиналите.

Така за пръв път откакто има световни първенства за жени от 1991 година насам Германия няма да участва във фазата на директните елиминации.

На стадиона в австралийския град Бризбън корейките поведоха още в шестата минута с гол на Чо Со-Хюн. Три минути преди почивката Александра Поп изравни с четвъртия си гол на шампионата.

През второто полувреме играта бе изцяло в половината на корейския състав, но Германия така и не успя да стигне до победата, въпреки че се играха 16 минути добавено време над редовните 90.

В същото време в Пърт Мароко спечели с 1:0 срещу Колумбия. Единственото попадение в мача падна в продължението на първото полувреме, когато африканският представител получи дузпа.

Вратарката на Колумбия Каталина Перес спаси удара на Гизлане Шебак, но при добавката Аниса Лахмари не сбърка за 1:0. 

Така в крайното класиране победител в групата е отборът на Колумбия с шест точки, колкото има и Мароко. Германия е на трето място с четири точки, а Република Корея завършва на дъното с една точка.

На осминафиналите Колумбия ще играе с Ямайка, докато Мароко ще срещне Франция.