0

П резидентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес няма да подава оставка, въпреки натиска от страна на политици, футболисти и представители на ФИФА. Рубиалес се целуна с испанската националка Джени Ермосо по устните след триумфа на Испания на Световното първенство при жените.

"Фалшивите феминистки се опитват да ме убият. Това беше свободно действие и изцяло по взаимно съгласие. Всичко стана изключително спонтанно и естествено. Няма да подам оставка. Ще се боря докрай. Тук няма желание за някакво надмощие. Беше същото, сякаш целувам някоя от дъщерите ми", коментира Рубиалес, предизвиквайки аплодисменти предимно от страна на мъжката част от публиката.

Отказът му да хвърли оставка веднага задейства Висшия спортен съвет (CSD) на Испания, който светкавично пусна жалба срещу Луис Рубиалес до Административния спортен съд (TAD), така че незабавно да го отстрани от задълженията му. 

Виктор Франкос, държавен секретар по спорта, увери, че оплакванията „са много сериозни“. Това означава, че административното му отстраняване ще бъде много бързо и то още този петък.

„Ако TAD се събере в пет часа, в пет и десет Висшият спортен съвет ще се произнесе“, увери Франкос в разговор с Cadena SER. 

Случаят предизвика изключително много коментари по целия свят през последните дни, като напълно засенчи историческия успех на испанките, станали за пръв път световни шампионки.  
Луис Рубиалес дори добави, че е попитал дали може леко да целуне Джени Ермосо и тя се е съгласила.

Испания победи драматично Англия с 1:0 на финала на Световния шампионат при жените.

В последните дни медиите в Испания прогнозираха, че Рубиалес със сигурност ще се оттегли от поста си. В четвъртък представители на испанската футболна федерация дори се събраха, за да обсъдят евентуалния наследник на настоящия президент на централата.