0

Л егендата на Лестър и символ на английския футбол Джейми Варди ознаменува завръщането си във Висшата лига с гол.

37-годишният нападател, който изведе своите с капитанската лента, изравни за крайното 1:1 с гостуващия Тотнъм в последния мач от 1-вия кръг на най-силното първенство. Така 476 дни по-късно Варди се разписа за 137-и път в Премиершип, след като за последно го направи преди изпадането на „лисиците” в Чемпиъншип. Това стана на 1 май 2023-та също на „Кинг Пауър Стейдиъм”, когато той простреля Евертън. Интересното е, че тогава Лестър пак завърши хикс – 2:2.

Варди, който бе в основата на феноменалната титла на клуба през 2016-а, нанизвайки 24 попадения, бе заменен в 79-ата минута, а трибуните му станаха на крака. През изминалата кампания пък Лестър триумфира в Чемпиъншип, а самият той бе точен 20 пъти в 37 мача във всички турнири, като ролята му за спечелената директна промоция бе фундаментална. След като изравни срещу Тотнъм, русокосият симпатяга с №9, който играе за „лисиците” от 2012-а, вече има 191 гола в 465 срещи.

Остана да отбележим (и то само за статистиката) кой бе точен за „шпорите” – испанецът Педро Поро откри резултата в 29-ата минута, след като се оказа най-съобразителен при хаос в домакинската пеналтерия.