0

Н ай-добрият млад футболист в Европа за 2023 година Джуд Белингам дойде да прибере наградата с най-важните хора в живота си - мама Денис и татко Марк.

Родителите на нападателя го придружиха в Торино, където на бляскава церемония той получи не една, а две реплики на трофея Golden Boy. Първата е оригиналната, връчвана от вестник „Тутоспорт“ от 2003-та насам, а втората е на читателите на сайта, 3 милиона от които гласуваха за него.

„Дали съм най-добър в света? Не мисля“, чистосърдечно си призна 20-годишният национал на Англия, който през лятото направи трансфер от Борусия (Дортмунд) в Реал. На „Бернабеу“ той се развихри и вече има 15 гола във всички турнири от началото на сезона.

Джуд не пропусна и да благодари на хората, помогнали му да стигне дотук. „Имам щастието да играя с отлични играчи. Да си най-добър, не означава само са вкарваш, а да помагаш на своя тим. Голяма е заслугата на треньора на Реал Карло Анчелоти. Той намери правилната ми позиция на терена, даде ми свобода и аз полетях. Щастлив съм, че играя футбол. Ако не го правех, щях да бъда в университета. Благодаря на семейството ми, че ме научи на любов към този спорт още от дете“, добави Белингам.

Оказа се обаче, че една от най-популярните фенки на Реал - актрисата Пенелопе Крус, не знае кой е Белингам. Красавицата разговаря с репортер на Sky Sports по време на премиерата на филма „Ферари“, в който тя играе Лаура, съпругата на Енцо Ферари. „Вярвате или не - Пенелопе е от Мадрид, израснала е в Мадрид и е голяма фенка на Реал. Попитах я за Джуд. Не е за вярване, но тя всъщност не знаеше нищо за него и нямаше какво да каже. Крус със сигурност е единственият почитател на Реал, който не е поразен от това, което младият мистър Белингам прави там“, написа журналистът.