0

Б арселона спечели ценни три точки при гостуването на Виляреал след зрелищен мач от третия кръг на Ла Лига, завършил 4:3 за каталунците. 

Срещата премина през редица обрати, но в крайна сметка по-класният състав на Барселона измъкна успеха след победен гол на Роберт Левандовски, възползвал се от удар в гредата на най-добрия за Барса в мача - 16-годишния Ламин Ямал Насрауи Ебана, с 2 асистенции и 2 греди.

Двубоят започна отлично за играчите на Шави, които поведоха набързо с 2:0 с голове на Гави в 13-а минута и Френки де Йонг две по-късно.

Хуан Фойт върна Виляреал в мача с попадение в 26-а минута, а Сьорлот изравни малко преди почивката. 

"Жълтата подводница" бе на път да потопи Барса, правейки пълен обрат след попадение на Алекс Баена пет минути след подновяване на играта.

След гола играчите на Барселона вдигнаха оборотите и упражниха натиск. 

В 56-а минута 16-годишният техничар Ламин Насрауи Ебана уцели греда за Барселона, но малко по-късно логичното се случи и влезлият като резерва Феран Торес изравни за 3:3. 

В 71-а минута Ебана удари втора греда, а при добавката Левандовски вкара и донесе победата на Барса, която е втора за каталунците от началото на сезона и тимът заема 3-о място със 7 точки. 

Испания. Примера дивисион, трети кръг, неделя:

Виляреал - Барселона - 3:4

по-късно тази вечер:

Валенсия - Осасуна

Атлетик Билбао - Реал Бетис

от събота:

Севиля - Жирона - 1:2

Кадис - Алмерия - 1:1

Гранада - Майорка - 3:2

в понеделник:

Хетафе - Алавес

Райо Валекано - Атлетико Мадрид

от петък:

Лас Палмас - Реал Сосиедад - 0:0

Селта Виго - Реал Мадрид - 0:1