0

Б ританската попзвезда Ед Шийрън, който ще изнесе концерт в България на 31 август като част от турнето си „+ - = ÷ x Mathematics”, стана миноритарен акционер в новия член на Висшата английска лига Ипсуич Таун. Той е фен на бившия клуб на героя от САЩ’94 Бончо Генчев и е спонсор на мачовите фланелки на мъжката и женската формация от 2021-ва насам.

33-годишният Шийрън, който е двукратен носител на Британските музикални награди, вече притежава 1,4% от акциите на Ипсуич и според споразумението ще ползва доживотно специализирана лично за него ложа на стадион "Портман Роуд".

"Щастлив съм, че се сдобих с процент от акциите на любимия клуб от родния ми град. Това е мечта на абсолютно всеки привърженик и съм благодарен за тази възможност. Живея в графство Съфолк от тригодишен и въпреки че в момента пътувам из целия свят, Ипсуич винаги ще остане моят дом. Чувствам се част от общността", заяви Шийрън, цитиран от ДПА.

"Радвам се, че имам възможност да вложа част от парите ми в клуба, който обичам. Моля ви обаче, не се обръщайте към мен с предложения за трансфери и тактика за мач", допълни още по ирландски рижият английски попидол.