0

Е дин от големите футболисти на нашето време слиза от сцената, след като Гарет Бейл обяви, че прекратява кариерата си. Уелсецът написа дълъг пост в социалните мрежи, с който обяви решението си. За последно 33-годишният играч бе част от американския Лос Анджелис. 

"След внимателно обмисляне, обявявам незабавното си оттегляне от клубния и международния футбол.

Чувствам се невероятно щастлив, че осъществих мечтата си да играя спорта, който обичам. Това наистина ми даде някои от най-добрите моменти в живота ми. Най-високият от върховете за 17 сезона, който ще бъде невъзможно да се възпроизведе, без значение какво ми предлага следващата глава.

От първото ми докосване в Саутхемптън до последното ми с ЛАФК и всичко между тях оформи клубна кариера, за която изпитвам огромна гордост и благодарност. Да играя и да съм капитан на моята страна 111 пъти наистина беше сбъдната мечта.
Да изкажа своята благодарност на всички, които изиграха своята роля по време на това пътуване, ми се струва невъзможно.

Чувствам се задължен на много хора, че ми помогнаха да променя живота си и да оформя кариерата си по начин, за който не можех да мечтая, когато за първи път започнах на 9 години.

Към предишните ми клубове, Саутхемптън, Тотнъм, Реал Мадрид и накрая ЛА ФК . Всички мои предишни мениджъри и треньори, персонал, съотборници, всички отдадени фенове, моите агенти, моите невероятни приятели и семейство, влиянието, което оказахте, е неизмеримо.

Моите родители и моята сестра, без вашата всеотдайност в онези ранни дни, без такава силна основа, нямаше да пиша това изявление точно сега, така че благодаря ви, че ме поставихте на този път и за вашата непоколебима подкрепа.

Жена ми и децата ми, вашата любов и подкрепа ми помагаха по пътя. Точно до мен за всички върхове и падения. Вие ме вдъхновявате да бъда по-добър и да ви карам да се гордеете.

И така, продължавам с очакване към следващия етап от живота си. Време на промяна и преход, възможност за ново приключение..", написа Бейл. 

Уелсецът написа и втори пост, в който се обърна специално към всички в родината му. 

"Решението ми да се оттегля от международния футбол беше най-трудното в кариерата ми.

Как да опиша какво означава за мен да съм част от тази страна и отбор? Как да формулирам въздействието, което има върху живота ми? Как да опиша с думи начина, по който се чувствах всеки път, когато обличах тази уелска фланелка? Моят отговор е, че не бих могъл да опиша нищо от тези неща просто с думи. Но знам, че всеки човек, участващ в уелския футбол, усеща магията и е повлиян по толкова силен и уникален начин, така че знам, че чувствате това, което чувствам аз, без да използвам никакви думи.

Пътуването ми на международната сцена промени не само живота ми, но и това, което съм. Щастието да съм уелсец и да бъда избран да бъда капитан на Уелс ми даде нещо несравнимо с всичко друго, което съм преживял. За мен е чест и привилегия, че имах възможността да играя роля в историята на тази невероятна страна, да почувствам подкрепата и страстта на червената стена и заедно бяхме на неочаквани и невероятни места.

Споделях една съблекалня с момчета, които станаха братя, персонал, който стана семейство, играх за най-невероятните мениджъри и усетих вечната подкрепа и любов от най-отдадените фенове в света. Благодаря на всеки един от вас, че сте на това пътуване с мен.

Така че засега се отдръпвам, но не и от екипа, който живее в мен и тече във вените ми. В крайна сметка драконът на фланелката ми е всичко, от което се нуждая", сподели още той.