0

Е дна ера във футбола приключи! Един от най-великите защитници в световния футбол в последните 15 години – Леонардо Бонучи, ще сложи край на професионалната си кариера, съобщиха от клуба му Фенербахче. Днес италианецът ще изиграе последния си мач за „фенерите“, който ще бъде от последния кръг на турската Суперлига срещу Истанбулспор, като при победа, Фенербахче може да спечели и титлата, ако Галатасарай загуби от Коняспор.

„За мен беше удоволствие да бъда част от това прекрасно семейство. Опитах се да покажа най-добрата си страна на терена и извън него. Утре ще имаме последната битка. Искам да завърша кариерата си с трофей и все още имаме шанс да станем шампиони“, каза Бонучи в съботната вечер, когато стана ясно, че спира с футбола.

Футболистите на истанбулския подариха на италианеца фланелка на тима с автографи на всички футболисти.

Бонучи заигра при „фенерите“ на 11 януари 2024 г., като преди това той бе част от Унион Берлин, но най-голямата част от кариерата му мина в Ювентус, с който той спечели 17 големи трофея в Италия. На национално ниво, Бонучи бе част от състава на Италия, който стана европейски шампион през 2021 г.

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX