0

Л ивърпул разказа играта на Манчестър Юнайтед и спечели само с 3:0 на “Олд Трафорд” в голямото английско дерби от 3-тия кръг на Висшата лига.

2 гола за мърсисайдци вкара колумбиецът Луис Диас (35, 42), а асистенциите бяха на дело на Мохемед Салах, който сам се разписа в 56-ата минута.

Египетският фараон по терените отвъд Ламанша обаче хвърли бомбата след срещата.

„Никой в клуба все още не е говорил с мен за нов договор, така че аз играя този сезон като последен за мен в Ливърпул”, каза пред „Скай Спортс” Салах, който е рекордьор по голове, вкарани на „Олд Трафорд“ – 7. Освен това той се е разписвал в последните 7 визити на Манчестър Юнайтед във всички турнири, реализирайки 10 попадения. Отделно пък е участвал в 21 гола в най-скорошните 12 двубоя с вечния враг (15 точни изстрела и 6 паса).

Извън темата за Мо Салах, нидерландският мениджър на Ливърпул Арне Слот направи показно на своя колега и сънародник, който води Юнайтед – Ерик тен Хааг. Начело с гологлавия спец, наследил на поста любимеца на КОП Юрген Клоп, тимът от града на „Бийтълс” е с 3 победи от 3 мача, 3 сухи врежи и с 9 точки вели върха с Манчестър Сити.
В същото време Манчестър Юнайтед падна за втори път от началото на кампанията и с 3 пункта е на 14-о място.

Впрочем, Арне Слот стана първият постоянен мениджър на Ливърпул с победа в дебюта си срещу рекордьорите по титли след легендата Боб Пейсли (1975) и едва вторият, който го прави на „Олд Трафорд” след Джордж Кей (1936).

По-рано днес:

Челси - Кристъл Палас 1:1

Нюкасъл – Тотнъм 2:1