0

М ачът Атлетико Мадрид – Борусия Дортмунд обещава много битки и емоции в реванша идния вторник след минималното 2:1 за „дюшекчиите“ в първия 1/4-финал в Мадрид снощи.

Един от моментите, останали малко встрани в мача, бе спречкване между треньора на Атлетико Диего „Чоло“ Симеоне и спортния директор на Дортмунд Себастиан Кел.

В техническата зона германецът се насочи агресивно до скамейката на „червено-белите“, но Симеоне не му остана длъжен и на мига изтича срещу него, като с ръце през кръста го изтласка назад, това трая няколко секунди, страстите се успокоиха и не се стигна до ескалация.

Епизодът, който разпали мелето, беше фаул срещу Емре Джан, за какъвто претендираха герзманците. Халфът падна при сблъсък с Родриго де Пол и остана да лежи на земята. 

Така след атаката на гостите домакините подхванаха контра, а  Мората ритна топката близо до Джан, което не се хареса на Кел и той се приближи до скамейката на Чоло с викове. 

Самият Симеоне отбеляза, че очаква много проблеми в реванша, в който Атлетико гони първо класиране на полуфиналите в ШЛ от 7 г. насам.

"През първото полувреме пресирахме добре, отнемахме топката и почти не им позволихме да имат ситуации пред вратата ни“, отбеляза Чоло Симеоне, бивш съотборник на Любо Пенев от шампионския тим на Атлетико през 1996 г.

„Сега ни предстои гостуване, в което ще срещнем много силен отбор. Ще ни атакуват масирано и ще трябва да използваме пространствата, които ни се отварят в резултат на това", заяви Симеоне, цитиран от агенция Ройтерс.

"Виждате сами от резултатите в първите четири четвъртфинала, че в елиминациите не се печели лесно. Ние сме доволни, че успяхме да го направим".

Колегата на Симеоне от Борусия - Един Терзич, с когото аржентинецът се прегърна край тъчлинията, смята, че нищо не е решено в четвъртфиналния двубой с Атлетико.

"Всичко остава отворено. В първите 30 минути не бяхме достатъчно добри. Често на това ниво всичко приключва, когато правиш толкова много грешки", каза Терзич пред DAZN.

"Но ние не приехме това и все пак успяхме да покажем на какво сме способни. Направихме прекалено много грешки, но по-важното е за мен реакцията, която последва. В крайна сметка нямаше да е незаслужено, ако бяхме стигнали до равенството. Сега очакваме това, което ни предстои след шест дни", добави Един Терзич.

"Тази вечер усетихме какво искаме и знаем какво трябва да направим у дома", коментира още наставникът на Борусия Дортмунд преди реванша в Германия на 16 април.

Източник: БТА