0

П рекратяването на кариера е трудно за много играчи. Особено, ако са успешни. Золтан Киш, който бе един от екзекуторите на Левски през 2009 година с Дебрецен, няма такъв проблем. Той скъса с "Локи" на 31 години, когато бе на върха на славата си. 

Петкратният шампион на Унгария стартира веднага бизнес. Той върти заведение на плажа в аквапарка в Хайдусобосло, който се намира на няколко километра от Дебрецен. "Лесно преминах към цивилния живот, тъй като вече започнах бизнеса още като футболист. Имах и земеделска фирма. Бях съдружник и на двете места", разказа той.

Киш обаче е принуден бързо да разкара фирмата, защото там нещата не вървят. Заведението обаче и до днес е златна мина. "Важното е само времето да е хубаво", казва бившият капитан на Дебрецен. В петък той навърши 43 години. 

"Сега съм едноличен собственик, имам седем или осем служители. Тук съм всеки ден през лятото, от седем сутринта до осем вечерта, основно се въртя в кухнята. От време на време феновете ме познават и се снимат с мен, но не много често, така или иначе осемдесет процента от гостите са чужденци", разкри бившият любимец на феновете.