0

В реме за първото за сезона издание на Ел Класико – Реал Мадрид срещу Барселона.

Сблъсъкът от 11-ия кръг в Ла Лига на стадион „Сантиаго Бернабеу“ стартира в 22:00 часа.

Реал Мадрид загря за двубоя с победа над Борусия Дортмунд с 5:2 в повторение на миналогодишния финал в Шампионската лига.

Успехът дойде след обрат през второто полувреме и хеттрик на големия фаворит за Златната топка Винисиус Жуниор.

Старши треньорът Карло Анчелоти, обаче, получи доста неприятни новини преди големи сблъсък в събота, след като стана ясно, че вратарят Тибо Куртоа и нападателят Родриго няма да играят поради травми.

Белгиецът е с контузия в адуктора на левия крак и ще пропусне следващите 2-3 седмици, докато бразилецът също ще отсъства за същия период заради мускулно разтежение в десния бедрен бицепс. Давид Алаба и Дани Карвахал остават трайно извън игра, но пък Браим Диас попадна в групата за срещата.

Това ще бъде първо „Ел Класико“ за Килиан Мбапе, който ще води атаката на отбора. В отсъствието на Куртоа, под рамката на вратата ще застане Андрий Лунин, като украинецът се изправи на два пъти през миналия сезон срещу каталунците и се отчете с две победи.

Отборът на Ханзи Флик ще бъде пълен с увереност, след като победи Байерн Мюнхен в Шампионската лига с категоричното 4:1, а извелият отбора с капитанската лента Рафиня отбеляза хеттрик.

Барселона е и лидер в Ла Лига с три точки преднина пред Реал.

Фермин Лопес направи първия си старт за сезона срещу Байерн Мюнхен и показа, че може да му се гласува доверие, докато Гави и Френки де Йонг също са отново на разположение в средата на терена. В игра срещу Байерн се завърна и Дани Олмо, което са все добри новини за Ханзи Флик. Въпреки това, германският треньор все още има някои кадрови проблеми, които са свързани с контузиите на вратаря Марк-Андре тер Стеген, защитниците Андреас Кристенсен и Роналд Араухо, халфа Марк Бернал и крилото Феран Торес. Под въпрос за сблъсъка пък остава Ерик Гарсия.

Каталунците нямат победа в това съперничество в последните си четири мача, като оставим настрана приятелските двубои. Последната победа на „Блауграна“ над Реал датира преди малко повече от 18 месеца, когато надделя с 1:0 за Купата на Краля на „Сантиаго Бернабеу“.