0

В реме е за най-големия мач в Испания!

Шампионът Барселона посреща Реал Мадрид в първото издание на Ел Класико през този сезон.

Сблъсъкът от 11-ия кръг на Ла Лига е днес от 17:15 часа българско време.

Двата отбора влизат в сблъсъка в почти идентични позиции в класирането. Реал е втори в таблицата с 25 точки, на три зад лидера Жирона, който надви драматично Селта, докато шампионите са трети в подреждането с точка по-малко от „Лос бланкос“.

И двамата треньори имат своите кадрови проблеми преди сблъсъка. Добрите новини за Шави Ернандес от петъчния ден бяха свързвани с това, че Роберт Левандовски, Педри, Френки де Йонг и Жул Кунде подновиха тренировки с каталунците. Според медиите в Испания първите трима имат шанс да попаднат в състава и да вземат участие в дербито, но едва ли ще бъдат титуляри. Със сигурност мача пропуска Сержи Роберто.

От своя страна Карло Анчелоти ще трябва да се оправя без трайно контузения си вратар Тибо Куртоа, Едер Милитао, Дани Себайос и Арда Гюлер, докато Хоселу ще бъде под въпрос до последно.

Общо, двата тима са се изправяли 285 пъти помежду си, като Барселона има леко предимство в преките сблъсъци – 118 срещу 105 победи за Реал, при 62 равенства.

Първият двубой между двата колоса в Испания датира от сезон 1901/02.

През миналата кампания двата отбора се срещнаха общо пет пъти – два пъти за първенството, два пъти за Купата на Краля и един за Суперкупата, като каталунците взеха три от петте двубоя.