0

И талианският треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти е готов да забие ножа в сърцето на Барселона, за да попречи на каталунците да грабнат титлата в Примера, отбелязва мадридският в. „Марка“. 

Операцията е подготвена до най-малките подробности, а началото й е днес от 22 ч. на ст. „Сантяго Бернабеу“ на Ел Класико за Купата на краля (реваншът е на 5 април на "Ноу Камп" от 23 ч.).

Бой днес по клатещия се напоследък тим на Шави ще доведе до необратим срив на каталунците, убеден е Карлето, който е събрал нужната подробна информация за слабите места на Барса.

Разколебаването бе видно от изненадващото 0:1 на лидера срещу посредствения Алмерия, с което разликата до втория Реал вместо 10, сега е 7 точки. 15 кръга преди края тя съвсем не изглежда непреодолима за отбор, който никога не се признава за победен.

И който надушва по-добре от всеки друг кървящия и ранен противник, какъвто изглежда Барселона в момента. 

Победа в мача за купата довечера може да се окаже тежък удар право в сърцето на каталунците, чиято гордост и самочувствие са разклатени от лошия период на тима.
За тази мисия Карлето посочи своето главно острие: „Днес Винисиус е най-решаващият играч в световния футбол“, каза Карло Анчелоти след гръмката победа на Реал Мадрид на „Анфийлд“. 

Ако бразилецът затанцува в своя неудържим устрем напред и бъде подкрепен от вечните спасители Кроос, Бензема, Модрич, нищо хубаво не чака Барса. Връщането в състава на Родриго е още една добра новина за Карлето.

А за каталунците ключовият елемент се казва Педри: в лагера на Реал знаят добре, че без него Барселона е много куца. Статистиката е категорична: играчите на Шави са спечелили 90% от точките в Ла Лига с Педри в състава, и едва 57% без тежащия 60 кг с мокри дрехи 20-годишен Педро Гонсалес Лопес.