0

Е л Класико ще реши кой ще бъде носител на Суперкупата на Испания! До това се стигна, след като Барселона победи Осасуна с 2:0 във втория полуфинал за Суперкупата на страната, игран на стадиона на Кралския университет в Рияд. Успехът на каталунците бе осигурен с попадения на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Срещата срещу „кралския клуб“ ще бъде в неделя, 14 януари, от 21:00 часа.

Първото по-сериозно положение дойде в 8-ата минута, когато Феран Торес получи подаване на границата на наказателното поле, но след удара му топката профуча покрай десния страничен стълб на Серхио Ерера.  

След половин час игра Левандовски имаше шанс за гол, засичайки с глава центриране от ъглов удар, то топката профуча покрай дясната греда.

Осасуна отговори с удар на Анте Будимир, който проби мощно в 38-ата минута и стреля, но топката не затрудни Иняки Пеня.

Точно преди изтичането на час игра Илкай Гюндоган получи топката малко след централната линия. Той не се поколеба и намери с пас между защитниците Роберт Левандовски. Нападателят овладя топката и с прецизен удар с десния крак матира стража на Осасуна – 1:0 за Барселона!

При гола имаше съмнение за нарушение на Андреас Кристенсен в зародиша на атаката, но ВАР прецени, че няма сериозни основания за промяна на решението на съдията и попадението бе зачетено.

Появилият се като резерва Жоао Феликс можеше да вкара втори гол, но негов удар бе спасен от Ерера в 68-ата минута.

В третата минута от добавеното време на мача Барса направи бърза контраатака, при която Феликс проби отляво и стигна в наказателното поле. Последва пас към далечната греда, където Ламин Ямал бе останал съвсем сам и безпроблемно вкара втори гол в мача, като по този начин Барселона си осигури място на финала за Суперкупата на Испания, където ще срещне Реал Мадрид.