0

Н овата придобивка на Манчестър Сити Ерлинг Халанд се отдава на пици кебаб и пиле в сладко-кисел сос, когато е с приятелите си в родната Норвегия, разкрива „Сън“.

Нападателят, който ще подсили „гражданите“ от следващия сезон, иначе спазва желязна диета през сезона, подобно на Кристиано Роналдо – с 6 хранения на ден.

Той нагъва чинии с пилешко и паста, приготвени без сол или олио, както и риба – риба меч, лаврак и ципура, задължително с пресни зеленчуци. Ерлинг пие по много вода – минимум 2 литра на ден, избягва сладко и замразени храни, избира пресни продукти.

Но когато реши да му отпусне края с приятели през ваканцията, той се отдава на любимите си гозби. 

В интервю за ESPN през 2019 г. бащата на Халанд – Алф-Инге, който е и негов агент, сподели, че синът му е започнал да спазва диетата на Кристиано Роналдо, след като е чул история, разказана от бившия ляв бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Халанд-старши каза: „За обяд на Евра с Кристиано, на масата е имало само риба, нищо друго. Ерлинг сега се опитва да прави същите неща, защото Роналдо все още е на върха, което показва колко е важно да се правят правилните неща“.

Но и Халанд си има изкушения, на които не може да устои. Когато се прибира вкъщи, той винаги отскача до Yummy Time – заведение за храна за вкъщи, където приготвят любимото му ястие, пица кебап.

"Много харесвам кебап, обичам го", каза наскоро Хааланд.

"Това не означава, че го ям през цялото време. Хапвам го няколко пъти в годината, когато съм в родния си град“.

Отскача и до китайския ресторант Wen Hua House, любимо място за семейството още когато Ерлинг е момче.

„Ерлинг е израснал в този ресторант, той идва тук със семейството си от дете“, каза ексклузивно пред SunSport собственикът Хуи Джу Уанг.


„Когато идва, той поръчва любимите си ястия – сладко-кисело пиле или патица.“ 

Подобно на Роналдо и мнозина от елита на Висшата лига, Халанд има свой личен готвач, който да му помага да приготвя ястията си.

Съобщава се, че той приема огромните 4000 калории на ден, за да зареди тялото си. Съотборникът му в Норвегия Джош Кинг веднъж сравни Хааланд с "мечка" заради ненаситния му апетит за храна.

„Той е просто звяр“, каза нападателят на Уотфорд Кинг пред Бен Фостър в своя канал Cycling GK в YouTube.

„Никога, никога не съм виждал някой да яде толкова, колкото той. Той просто яде като мечка."

Известно е, че шефът на Сити Пеп Гуардиола забрани на играчите си да ядат пица през 2016 г., както разкри бившият защитник Гаел Клиши, така че може да излязат от менюто на Хааланд в близко бъдеще.