0

Е спаньол и Атлетико Мадрид завършиха 3:3 в мач от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Този резултат не върши работа на нито един от двата отбора, тъй като каталунците останаха на предпоследното място в класирането и са все по-близо до изпадането в Сегунда дивисион. Атлетико отстъпи второто място на Реал Мадрид, като изостава на точка от градския си съперник.

Еспньол все пак направи зрелищно завръщане в мача, след като изоставаше в резултата с 0:3. Саул Нигес и Антоан Гризман откриха за мадридчани през първата част, а Яник Караско направи 3:0 в 46-ата минута.

Малко след час игра Сесар Монтес върна един гол за домакините, а в 76-ата минута Хоселу направи 2:3 от дузпа. Точката за тима от Барселона донесе Винисиус Соуса десет минути преди края на редовното време.

В другия късен мач Хетафе направи отлична операция, като победи Бетис в Севиля с 1:0. Победното попадение за тима отбеляза Омар Алдерете в 68-ата минута. Десет минута по-късно Херман Пецела от Бетис получи червен картон и домакините доиграха мача с човек по-малко.

Хетафе се изкачи до 16-о място в класирането, като борбата с Кадис и Валядолид за изпадане ще бъде жестока в последните два кръга, пише БТА.