0

С ъс сигурност гостуването е фактор. Това ще е първият домакински мач за България с публика от доста време насам и може да има и напрежение в тима, което ние трябва да използваме. Това каза селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл на пресконференция преди мача на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив утре.

О‘Нийл отчете, че идването на Илиан Илиев начело на България е имало позитивно влияние върху представянето на българския тим. 
„Нямаме контузени състезатели. Идването на новия селекционер на България със сигурност имаше позитивно влияние върху отбора, който направи силни резултати – равенства с Унгария и Сърбия, които играха на Европейското първенство“, изброи О'Нийл.


„Очаквам труден мач, който ще бъде срещу интересен съперник. България може няма много опит, но пък селекционерът залага на доста нови играчи. 

България попадна в трудна група в квалификациите за Европейското първенство", заяви О'Нийл, след което се похвали с успеха на неговия тим с 2:0 срещу Люксембург в първия двубой от групата.

Допуснахме само един гол в последните шест мача. Срещу Люксембург започнахме много добре. 

В последните десет месеца бяха включени доста нови футболисти в нашия отбор. Това са играчи, които трябва да похваля, защото те изчакаха своя шанс и го използваха. 

Разполагаме с чудесна група футболисти, атмосферата в тима е страхотна. Със сигурност имаме прогрес, но големият тест ще бъде утре. 

Ще бъде труден мач срещу сериозен противник далеч от дома".