0

Е вертън е постигнал договорка с английския специалист Шон Дайш, който се очаква да бъде официално назначен като нов наставник на „карамелите“ до часове, съобщава трансферния експерт Фабрицио Романо.

Дайш ще заеме мястото на Франк Лампард, който бе уволнен след кошмарна серия на „карамелите“. Евертън в момента се намира на 19-о място във временното класиране във Висшата лига и е сериозно заплашен от изпадане в Чемпиъншип.

Треньорската кариера на Дайш започва в Уотфорд, където е начело през сезон 2011/2012, а от тогава той застана начело на Бърнли за период от 10 години, през който многократно спасява отбора от изпадане в Чемпиъншип.

В същото време Евертън започна преговори с Днипро-1 за трансфер на украинския национал Артьом Довбик, след като Тотнъм му отмъкна сделката за Арно Данжума. 

Довбик е вкарал 16 гола в 21 срещи за Днипро-1 във всички турнири. 25-годиншният футболист започва кариерата си във вече несъществуващия Днипро Днипропетровск, като минава и през датските Мидтиланд и Сьондеррийске, а от 2020 година играе в Днипро-1, за който има 40 попадения в 66 срещи.