0

Б разилската футболна конфедерация шокира с избор на нов треньор. Всички очакваха, че това ще бъде Карло Анчелоти, но не се случи. Начело на националите застава временен вариант - Фернандо Диниз. Договорът му ще бъде за 1 година и стартира от датата на най-близката квалификация. ,

Това се случи след тихи, но продължителни преговори с управата на Флуминензе, където Диниз ще продължи да работи.  Президентът на CBF Едналдо Родгригес коментира решението си. 

„Направих избор, достоен за това, което бразилският фен заслужава, предвид настоящия сценарий. Благодаря на президента на Флуминензе Марио Битенкур за разбирането на нашите отговорности към запалянковците.  Следях кариерата на Фернандо Диниз от самото начало и вярвам че той е част от ново и обещаващо поколение треньори, което расте в Бразилия. Възхищавам се на начина му на виждане на футбола, който прилича на стила на най-големите треньори в света", каза той.

Новият селекционер благодари и разкри, че вече е сбъднал най-голямата си мечта - да бъде начело на Бразилия. „Много съм щастлив от поканата. Със сигурност ще дам всичко от себе си за бразилския футбол. Това е мечта, която се сбъдна. Ще бъда треньор на велики играчи. Първите двама, които ми идват наум са  Бруно Гимараеш и Антони",каза Фернандо Динис.

Той е на 49 години. И у дома е известен като "Гуардиола на Бразилия". Водил е почти всички местни грандове като стартира от Атлетико Паранаензе, кариерата му продължава във Флуминензе, Сао Пауло, Сантос, Васко да Гама, за да се завърне отново начело на Флу. 

Очаква се, ако всичко е наред, Анчелоти да поеме Бразилия през 2024 година.