0

Д вукратният носител на „Златната топка“ Роналдо Назарио, известен като Феномена, купи родния си отбор Крузейро, където направи първи стъпки към световния връх във футбола. 
Новината за сделката потвърди президентът на клуба Серхио Сантос Родригес, който разкри, че двете страни са си стиснали ръцете в съботния ден в Сао Пауло.
От клуба също съобщиха, че бившият нападател на Барселона, Реал Мадрид, Интер и Милан е станал мажоритарен собственик на тима. 


Самият Роналдо е играл в клуба в периода 1993-1994 г.


Детайлите още не са известни, но Роналдо ще бъде мажоритарен собственик, като може да вземе до 90 процента от акциите на клуба. "Много съм щастлив да приключим тази сделка. Дължа много на Крузейро и искам да го върна там, където му е мястото. Но ни чака много работа. Призовавам феновете да се завърнат на стадиона, защото имаме нужда от подкрепа и единство", заяви Роналдо.
С Роналдо начело „лисиците“, както е прякорът на Крузейро, се надяват да се завърнат в елита на Бразилия, откъдето отпаднаха през 2019 г.
Това е вторият отбор, в който Роналдо държи основния пакет акции, като собственост на легендата на бразилския и световния футбол е и испанския Валядолид.
Така Феномена надцака компанията собственик на Ливърпул – „Фенуей Спортс Груп”, която имаше също сериозни апатити да закупи Крузейро.