0

Н ай-богатият британец сър Джим Ратклиф вече е фаворит за придобиването на контролния пакет акции на английския гранд Манчестър Юнайтед, съобщават близки до случващото се около сделката, цитирани от английската преса. 

До този момент се смяташе, че катарският консорциум, ръководен от Шейх Джасим бин Хамад ал-Тани е пред финализиране на сделката за „червените дяволи”. Това обаче се оказа далеч от истината, след като Радклиф и партньорите му промениха първоначалното си предложение.

Твърди се, че новата оферта от страна на британеца доближава сумата, искана от настоящите собственици от семейство Глейзър, а именно 6 млрд. паунда. Друг ключов момент в офертата на Ратклиф е опцията американските бизнесмени да останат в клуба с 20% от акциите си.

В същото време стана ясно, че третата последна оферта от страна на Шейх Джасим е била за 100% от акциите и на стойност по-малка от 5 млрд. паунда. Близки до шейха твърдят, че той все още не е отказал да преследва целта си, а изглежда това е надеждата и на голяма част от феновете на „червените дяволи“.

Някои от тях дори „погребаха“ Юнайтед, ако Ратклиф стане собственик на клуба.