0

Ф еновете на германския Айнтрахт Франкфурт и шотландския Рейнджърс (0:0 през първото полувреме) се млатиха свирепо в улична битка 2 часа преди финала на Лига Европа на „Санчес Писхуан“ в Севиля. Мелето стана в началото на двете основни алеи, които водят до стадиона.

В началото на моста „Сан Бернардо“, който дава достъп до булевард „Едуардо Дато“, германските фенове нападнаха шотландците, които кротко се опитваха да изпият всичката налична бира в баровете в района на около 2 км от стадиона.

Подобна германска атака е отчетена и в успоредна улица на бул. „Едуардо Дато“ в началото на т. Нар. „Пуерта де Кармона“, според агенция ЕФЕ, която ползва източници от полицията.

Това стана около 18:30 ч. Местно време, два часа и половина преди началото на мача, когато поне пет микробуса от Националната полиция връхлетяха със сирени в района, за да се справят с безредиците, без засега да се разкрие дали има пострадали или арестувани.

Националната полиция вече арестува петима фенове на германския Айнтрахт Франкфурт за безредици и нападения срещу фенове на шотландския Глазгоу Рейнджърс в масов бой, който се разигра в полунощ този вторник пред катедралата на Севиля.

В самия център на града пък насред шосето при „Пуерта де ла Карне“ десетки шотландци и германци се биха и замеряха със столове от някои от околните барове около 18 ч., в употреба влязоха бутилки и тояги, а чадърите на заведенията станаха щитове.

Шофьори, втрещени от случващото се на платното, побързаха да обърнат посоката на движение, опасявайки се, че колите им ще станат мишена на биещите се.

Боят изненада патрулна кола на Националната полиция до моста „Сан Бернардо“, тя се оказа обкръжена от десетки фенове на двата отбора.

Полицаите се барикадираха в задната част на превозното средство и използваха щитовете, за да защитят гражданин, попаднал случайно насред мелето. Патрулката остана без прозорци.

Жегата и голямото количество погълнат алкохол накараха привърженици на Рейнджърс и на Айнтрахт да се потопят във водните басейни, които предлага Севиля. Фенове на шотландския тим, например, се разхладиха в канала на "Пласа де Еспаня", като един от тях дори плонжира от високо във водата, с което предизвика смях и одобрение срещу останалите.

Във фен зоната на германския отбор в "Прадо де Сан Себастиан" в Севиля фонтаните станаха желано място за разхлада за някои от тях, които, изправени пред високите температури и въздействието на алкохола, не се поколебаха да скочат във водата и да се отпуснат сякаш е спа център.