0

УЕФА представи новия химн на Шампионска лига. Той не бе променян от 1992 година насам, когато стартира надпреварата в това й наименование. Новата версия вече се изпълнява по време на плейофите за класиране в основната фаза на турнира. Текстът е същият, но музиката е малко по-различна и по-бърза.

Феновете обаче приеха на нож промяната, ако съдим по коментарите в социалните мрежи. Там повсеместно преобладават негативните оценки, а огромна част от привържениците настояват УЕФА да върне познатата стара мелодия. Според феновете различните тоналности в дадени моменти изцяло променят същността на химна. Промяната в химна на Шампионската лига е част от мащабните реформи на самия турнир като цяло.

Както е известно, от този сезон груповата фаза отпада. Вместо нея се въвежда така наречената основна фаза на турнира след трите квалификационни и плейофния кръг. В основната фаза участват 36 отбора, които играят по 8 мача по така наречената швейцарска система. Според резултатите се прави генерално класиране. Първите 8 отбора в генералното класиране отиват директно на осминафиналите, а следващите 16 (от 9-то до 24 място) играят плейоф за останалите 8 позиции на осминафиналите.