0

Б ившият български национал Мартин Петров беше специален гост на първия си клуб зад граница – Сервет (Женева) за мача срещу италианския Рома от турнира Лига Европа снощи. Крилото от Враца, който беше продаден от ЦСКА на швейцарците през 1998-а година, получи възпоменателна фланелка с номер 25. Освен към Петров, ръководството направи същия жест и към бившия си треньор Ален Гайгер.

Най-напред беше връчена фланелката на Петров пред препълнения стадион "Стад дьо Женев". И феновете започнаха да скандират името му, за да покажат, че не са забравили невероятната му бързина и поразяващ ляв крак. В знак на благодарност за отношението, Петров отиде при тях на трибуната зад вратата, поздрави ги и им се поклони. След това по същия начин беше връчена подобна фланелка и на треньора Гайгер.

„Винаги съм следял какви са резултатите на Сервет. Сервет беше първият ми клуб след като напуснах България, така че емоциите са неподправени, когато съм тук. Болеше ме да видя неуспехите, които клубът преживя през 2005-а година. Но е страхотно да видя, че днес отборът отново е на върха. Отдавна имах намерение да се върна в Женева. Първо, да посетя стадион "Стад дьо Женев", който не съществуваше по мое време. И да намеря моя приятел Лионел, с когото винаги съм поддържал връзка. Щастливи сме със съпругата ми, че бяхме поканени със съпругата ми за този мач срещу Рома“, каза развълнуваният бивш играч на отбора.

Пред погледа на Мартин Петров Сервет завърши 1:1 с италианския Рома. Ромелу Лукаку изведе тима на Жозе Моуриньо напред в резултата, но  Крис Бедия изравни за Сервет след почивката.

Рома е на второ място в групата с 10 т., а Сервет е трети с 5. Води Славия Прага с 12 т. след победата си над молдовския Шериф с 3:2.