0

Р уският специалист Станислав Черчесов бе освободен от поста старши треньор на Ференцварош след отпадането в квалификациите на Шампионската лига.

Унгарският гранд загуби сензационно с 0:3 у дома в реванша срещу Kлаксвик от Фарьорските острови в първия квалификационен кръг (първата среща завърши 0:0).

Пресслужбата на клуба съобщи, че президентът на Ференцварош Габор Кубатов след поражението е провел разговор с Черчесов, в който го е информирал за решението си.

Президентът се извини на феновете в социалните мрежи:

"Много ме е срам, като всички нас. Днешният мач беше недостоен за Ференцварош. Ще бъдат взети мерки. Благодаря на феновете за всичко."

Самият Черчесов по време на интервю след мача не пожела да подаде оставка.

В същото време треньорът пое отговорността за поражението, въпреки че футболистите на неговия отбор направиха много индивидуални грешки на терена:

„Когато един отбор играе като днес, треньорът трябва да отговаря. Загубата е по моя вина. Подобно нещо не е първият и не последният път в моята кариера и в кариерата на футболистите. Когато някой не е сто процента концентриран, се получават лоши резултати. На тренировките всичко беше добре, но днес имахме кошмарен мач и сега трябва да се върнем на победния път. Разстроен съм, имах същите чувства след мача с Карабах миналата година, но тогава успяхме да стигнем до осминафиналите на Лига Европа. Не се отказах тогава и няма да се откажа сега“, каза Черчесов. 

Орни Фредериксберг реализира дузпа в 8-ата минута, а в 32-ата отново той отбеляза след контраатака на гостите.

Третият гол също бе отбелязан след контраатака: халфът на гостите Люк Каси напредна и реши да стреля от 30 метра - вратарят на Ференцварош Денеш Дибус не можа да предотврати попадението, пише БТА.

Всички резултати вижте ТУК