0

В стремежа да печелят колкото се може повече пари шефовете на световната футболна централа ФИФА не само претоварват международния календар, но вече обмислят световното първенство да стане като околосветско пътуване - на 3 различни континента северно и южно от Екватора и през поне 5 часови пояса (между Асунсион, Парагвай, и Барселона, Испания), става ясно от публикация в добре осведомения френски спортен вестник "Екип".

Световното първенство по футбол през 2030 година вероятно ще се проведе на три континента. Това твърди президентът на Конмебол Алехандро Домингес, цитиран от вестник "Екип".

Общата кандидатура на Мароко, Испания и Португалия е огромен фаворит да спечели организирането на домакинството на турнира след 7 години.

Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай бяха също кандидати да организират целия турнир, но очевидно те ще се задоволят с приемането на първите три мача, след което надпреварата ще се пренесе в Европа и Северна Африка.

"Вярваме в голямото. Мундиал 2030 ще започне там, където всичко започна. Уругвай, Аржентина и Парагвай ще бъдат сцените на първите три мача на Световното първенство", написа Алехандро Домингес в профила си в бившия Туитър.

Тази чест вероятно ще се падне на страните от Южна Америка, тъй като първият Мундиал през 1930 година се е провел точно в Уругвай. 

Източник: БТА