0

Д нес на стадион „Стожице“ в словенската столица Любляна Лудогорец ще изиграе най-важния си мач. Финал за 3 млн. евро, или по-точно за 2,94 млн. евро, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Защото тези пари ще влязат в касата на „орлите“, ако бъде елиминиран най-големият еврокошмар на Левски – Олимпия. Тъй като тимът на Ивайло Петев ще има гарантирано участие в групите Лигата на конференциите. А това е една отлична основа за успешен сезон. Защото при успех в Словения, Лудогорец на 90% си гарантира мач с турския гранд Галатарасай, който едва ли ще има трудности с Жалгирис на реванша. 

В общи линии отборът на Ивайло Петев може сам да реши съдбата си. При победа над Олимпия, след няколко дни Франко Русо ще играе срещу сънародника си Мауро Икарди, Аслак фон Витри ще излезе срещу Вилфред Заха, който до момента е гледал само по телевизията, а пък Матиас Тисера ще има мотивацията да бележи във вратата на легендата Фернандо Муслера.

При отпадане обаче положението става доста деликатно. Още в неделя делегацията на Лудогорец ще трябва да се стяга за пътуване до далечен Казахстан, да играе на изкуствен терен, да се бори с часовата разлика и да влиза в битки с коравите казахи. Само по себе си това трябва да е огромна мотивация за футболистите на „орлите“.

В интерес на истината в първия мач Лудогорец разбра, че Олимпия Люболяна не е отбор, който може да бъде подценяван. Да, разградчани бяха по-добри, но тактическата грамотност и физическата сила на „драконите“ в крайна сметка им позволи да вземат добър резултат преди реванша.

Може да сме едва 1 август, но целият сезон на Лудогорец зависи от един мач. И сега реваншът няма да е песен, като този с Балкани, но да се надяваме, че изходът ще е един и същ и „орлите“ ще си гарантират групова фаза за пореден път.