0

Ф КСБ загря с успех за битките с ЦСКА 1948 от Лигата на конференциите! Тимът се наложи с 2:1 над Динамо Букурещ в голямото дерби на румънския футбол. Тимът доминираше почти през целия двубой и заслужено стигна до трите точки. За Динамо, който се завърна в елита след едногодишно изгнание в Лига 2, игра бившият халф на Левски Нелуц Рошу. "Червените кучета" се държаха достойно и върнаха интригата в края, но не успяха да се доберат до равенство.

Седмицата преди големия сблъсък премина под знака на скандалите около това на кой стадион ще се играе мачът. В крайна сметка желанието на президента на ФКСБ Джиджи Бекали тимът му да приеме съперника на "Генча" не беше удовлетворено и двубоят се състоя на общинския "Аркул де Триумф".

ФКСБ наложи високо темпо от самото начало и направиха няколко пропуска, преди Флоринел Коман да открие резултата с бомбен шут с левия крак в 30-ата минута. Само пет минути по-късно Дариус Олару вкара втори гол за ФКСБ, а Коман си направи селфи с телефон, хвърлен на терена от феновете на Динамо.

След почивката "червените кучета" се защитаваха малко по-органзирано. Рошу уцели греда, а в 83-ата минута резервата Гонсало Грегорио върна надеждите на Динамо. До края ФКСБ потрепери, но все пак удържа победата и се изравни с ЧФР Клуж и шампиона Фарул (Констанца), които също имат по 6 точки след втория кръг.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX