0

Н ай-великият български футболист за всички времена с поливалентен рекламен фейс Христо Стоичков получи огромно признание за легендарния си статут.

Модерния ляв, който е на европейското първенство в Германия в качеството си на репортер на базирания в Дорал, щата Флорида, испаноговорящ спортен тв канал TUDN, взе интервю от селекционера на „Ла Фурия” Луис де ла Фуенте в навечерието на финала с Англия и бе изненадан с много специален подарък.

Ето сторито по темата на знаменития №8: „Голямо благодаря на Луис де ла Фуенте и испанските национали за фланелката с автографите им! С Луис се знаем повече от 30 години! Очаквам с нетърпение финала и нека най-добрият е шампион! А фланелката след два дни отива в моята Зала на славата!”

Както е известно, Ицо има нещо като музей с кариерни артефакти, начело на който в цялото си великолепие стои негова восъчна фигура със „Златната топка”.
Впрочем, отношението на Де ла Фуенте и възпитаниците му към него е обяснимо - Камата и до днес е футболна катедрала в Испания, където за общо 8 сезона в Барселона от двата си престоя на "Камп Ноу" е носител на КЕШ, КНК и Суперкупата на Европа, а освен това е 5-кратен шампион и притежава 1 Кралска купа и 4 Суперкупи на Испания.

Най-вероятно в Залата на Стоичковата слава ще намери място и репортерският му микрофон, особено, като се има предвид отношението на неговия държател към родните журналисти, които нарича с неподражаемия си прабългаро-пловдивски акцент „тюфлИеци”.