0

Ф иорентина постигна инфарктно 3:1 в продължения срещу Базел в Швейцария и се класира на финал в турнира Лига на конференциите, където италианците ще срещнат Уест Хем. Така "виолетовите" оформиха истински хеттрик за Серия А, която класира 3 отбора на трите финала в евротурнирите за фамозен италиански ренесанс: Интер играе с Ман Сити за Шампионската лига в Истанбул, Рома среща Севиля в Прага в Лига Европа, а "Ла Виола" - "чуковете" в Прага в Лигата на конференциите.

Англичаните стигнаха до двубоя за трофея след успех срещу АЗ Алкмаар в Нидерландия.

Фиорентина загуби с 1:2 като домакин преди седмица, но успя да изравни общия резултат с два гола на Николас Гонсалес. Аржентинецът откри след центриране от ъглов удар в 35-ата минута, а в 72-та бе точен след разбъркване в наказателното поле на домакините.

Базел вкара единствения си гол за 1:1 в 55-ата минута, когато Зеки Амдуни преодоля Пиетро Терачано в ситуация един на един. 

Така редовното време завърши с общ резултат 3:3.

Фиорентина нанесе съкрушителния удар в 129-ата минута на мача. Италианците пропуснаха много положения, но стигнаха до решаващото попадение след разбъркване в наказателното поле на съперника. 

Лука Йович върна високо центриране към дузпата и топката попадна на пътя на Антонин Барак, който я овладя и вкара с лекота за крайното 3:1. 

Това бе пето попадение в 11 мача за Антонин Барак от началото на сезона в Лигата на конференциите. 

Уест Хем стигна до финала, след като победи с 1:0 нидерландския АЗ Алкмаар като гост. 

Англичаните отбелязаха единственото попадение в добавеното време на мача, след като спечелиха топката в масирана атака на Алкмаар. Пабло Форналс завърши контрата с попадение за крайното 1:0.

Мачът за трофея е насрочен за 7 юни в чешката столица Прага. Стадионът-домакин е "Фортуна Арена".