0

Л ивърпул направи фалстарт в първия си мач от Висшата лига, завършвайки наравно 2:2 като гост срещу завърналия се в английския елит Фулъм. 

В герой за „котиджърс“ се превърна головата машина на тима Александър Митрович, който вкара и двата гола за лондончани. За „мърсисайдци“ точни бяха Дарвин Нунес, за когото това бе дебютно попадение в шампионата на Англия, и Мохамед Салах.

По-добрата игра на "отиджърс" от началото на мача даде резултат в 33-ата минута. Кебано напредна отдясно и пусна към Тете, който центрира на далечната греда, а там Митрович нямаше проблем да надскочи Александър-Арнолд и да открие резултата.

Ливърпул продължи да играе все така слабо и в началните минути на втората част. Юрген Клоп пусна в игра Дарвин Нунес на мястото на Роберто Фирмино. В 64-ата минута "червените" организираха контраатака. Елиът намери Салах отдясно, който напредна и пусна успореден пас за Нунес, който с пета вкара за 1:1.

Домакините отново поведоха в 72-ата минута. Александър Митрович проби през центъра, навлезе в наказателното поле, финтира Ван Дайк, след което падна след съприкосновение с нидерландеца. Главният рефер веднага посочи бялата точка, след което ВАР потвърди решението му. Зад топката застана Митрович, който не сбърка за 2:1.

"Червените" стигнаха до изравнителен гол в 81-ата минута. Александър-Арнолд центрира в наказателното поле, където Адарабиойо и Рийм не се разбраха, а Нунес свали топката, макар и случайно, за Салах, който от няколко метра нямаше как да сбърка.