0

И спанският национален отбор тръгна с класа и стил на европейското в Германия, след като удари с категоричната класика 3:0 Хърватия на „Олимпиащадион“ в Берлин.

И трите гола за Ла Фурия Роха паднаха през първото полувреме, и то в рамките на само 13 минути.

Първо, Алваро Мората откри резултата в 29-ата минута след отлично движение, а 3 след това Фабиан Руис удвои. В добавеното време на първата част центриране от Ламин Ямал отиде към Дани Карвахал, който отблизо не сгреши.

Хърватите пък направиха един куп безумни пропуски и така не успяха да поразят вратата на Унай Симон. В самия край на мача те дори получиха дузпа. Бруно Петкович изпълни, а испанският страж отрази удара му. След продължение на нападението все пак Петкович завърши и вкара, но след преразглеждане на ВАР голът беше отменен, тъй като хърватски играчи бяха в наказателното поле при изпълнението на наказателния удар.

Причините за отмяната на гола бе, че Унай Симон преди това отрази топката, което неутрализира евентуално решение за пребиване на удара. Дузпата щеше да бъде изпълнена наново, ако кълбото беше преминало голлинията на испанците с оглед асистенцията от Иван Перишич.