0

З ащитникът на английския Уест Хем Курт Зума се извини отново за поведението си, след като по-рано тази година в интернет се появи видео, на което той рита и удря котката си. През юни французинът бе осъден на 180 часа общественополезен труд и му бе забранено да притежава котка в следващите 5 години. Уест Хем също го глоби.

В интервю за клубния сайт сега Зума заяви: „Това беше труден период за мен и семейството ми. Очевидно направих нещо много лошо и се извинявам отново за това. Знам, че е много трудно за хората да гледат това и много, много съжалявам. Имам големи угризения и се опитвам да продължа напред със семейството си. Извлякох си поуки, това е най-важното от ситуацията. Очевидно получих подкрепа от много хора около мен, опитвам се да остана концентриран върху футбола и да бъда щастлив. Клубът се отнесе невероятно към мен, подкрепата, която получих от всички в клуба – от щаба, от служителите, дори от феновете – беше нереална, те ми помогнаха да остана фокусиран върху играта. Този клуб ми е като семейство.“

Уест Хем направи дарения на 9 организации за защита на животните след изцепката на Зума. Защитникът стартира във всички 12 мача на тима във Висшата лига.