0

Звездите от Висшата лига „наемат бивши войници на SAS, за да защитават семействата у дома, докато играят“ заради страховете от организираната престъпност, съобщи „Сън“.

SAS - Special Air Service, се славят като най-страховитите британски бойци от специалните части на ВВС. Отрядът е специализиран в борба с тероризма, спасяване на заложници, директни действия и тайно разузнаване. Голяма част от информацията за SAS е строго класифицирана и подразделението не се коментира нито от британското правителство, нито от Министерството на отбраната поради секретността и чувствителността на операциите му.

След службата в SAS частни фирми наемат бившите бойци, включително и за охрана. Заможните футболисти от Висшата лига могат да си позволят да заплатят на такива експерти опазването на домовете си след серията дръзки взломни кражби дори в присъствието на семействата.

А клубовете в Северозападна Англия дори създадоха дискусионна група за споделяне на информация на фона на страховете от организираната престъпност.

Отговорът на футболистите е да заплащат на специалисти, за да осигурят присъствие за сигурността, включително бивш военен персонал, както от частни външни фирми, така и клубен охранителен персонал.

Експерт заяви пред Daily Mail: „Това не е нов проблем, но е нещо, което се засили напоследък. Много повече от играчите водят обучени кучета, но в някои случаи искат физическо, човешко присъствие в къщата и затова се обръщат към много фирми, които използват бивши момчета от специални части.“

Луксозният район Хейл в Южен Манчестър е особено загрижен за бандите, които се възползват максимално от непосредствената му близост до M56.

Къщата на Линделоф беше нападната миналата седмица, докато той играеше за Манчестър Юнайтед в Брентфорд.

Съпругата му Мая разкри как тя и двете им малки деца са се заключили в стая, докато бандити претърсват дома им в Манчестър.

Това травмиращо преживяване последва ужасната атака срещу защитника на Манчестър Сити Кансело в края на декември.

Защитникът сподели снимка на раните по лицето си, след като беше "нападнат от четирима страхливци", докато защитаваше семейството си в дома им.

Кансело оказал съпротива в присъствието на приятелката си Даниела Машадо и двегодишната им дъщеричка Алисия.

В чужбина Анхел Ди Мария и Карим Бензема този уикенд са сред последните жертви във Франция и Испания.