0

Е дин от най-големите английски футболисти от близкото минало - носителят на "Златната топка" Майкъл Оуен, ще пристигне в София през ноември.

44-годишният бивш нападател на Ливърпул, Реал Мадрид, Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Сток сити ще бъде специален гост на мащабна научна конференция, организирана от българската компания за технологии в спорта Barin Sports.

Събитието ще се проведе на 12 ноември в столицата и ще събере десетки известни лектори. Симпозиумът е първи по рода си, организиран от български учени - тесни специалисти в нанотехнологиите, физическата подготовка и възстановяването. Целта на всички лекции, уъркшопи и панели е да разисква начините за достигане на нови измерения в спорта и физическото здраве.

Впечатлен от висококачествения продукт, който Barin Sports предлага, преди година Майкъл Оуен стана инвеститор в компанията. Сега той ще бъде част от гостите на Barin Sports Science Conference, които ще споделят своя опит с участниците. Оуен ще присъства и на специален коктейл на 11 ноември, организиран от домакините, за всички, закупили билет за събитието

Barin Sports е един от лидерите на пазара за спортни технологии. Компанията се слави със собствено разработени в България от изцяло български екип единствени по рода си софтуер и хардуер за проследяване на показателите на спортистите в реално време по време на тренировка и състезание. Познати като GPS системи във футбола, устройствата на Barin Sports измерват повече от 12 000 показателя в секунда, които в реално време дават разбита и напълно достъпна информация на треньорите. Най-голямото предимство на системата е, че с огромен процент точност тя може да помогне за предотвратяването на контузия още преди да се е случила.

Заради уникалния продукт, през последните години Barin Sports успява да спечели доверието на редица федерации, грандове и академии, сред които са националните отбори по футбол за мъже и жени,  както и всички останали представителни гарнитури, голяма част от българските елитни клубове, сред които ЦСКА, Левски, Черно море, Локомотив Пловдив, Славия и др.

През настоящата година системата на Barin Sports беше одобрена от ФИФА и получи FIFA Quality сертификат, минавайки тестовете с изключително висок резултат.