0

С лед 32 мача без загуба, последните 6 от които под ръководството на новия си треньор Жозе Моуриньо, Фенербахче претърпя болезнено поражение. Селекцията на Специалния се провали с 1:3 на собствения си стадион "Шюкрю Сарачоглу" в истанбулския квартал „Кадъкьой” срещу Галатасарай.

Това беше и първото голямо дерби край Босфора, в което участва 61-годишният португалец, но тимът му след час игра вече изоставаше с 3 гола, дело на уругвайския бивш играч на Арсенал Лукас Торейра (20), белгийския национал Дрийс Мартенс (28) и бразилеца Габриел Сара (59). При второто попадение на Галатасарай уникална асистенция с гърди направи нигериецът Виктор Осимен, който играе с маска като головата машина на Левски Мустафа Сангаре.

За „фенерите” точен бе босненецът Един Джеко от дузпа в 63-ата минута.

С успеха „Чим Бом” увеличи преднината си на върха в класирането пред вечния си съперник. Галатасарай е лидер с пълен актив от 18 точки от 6 мача, а Фенербахче, който само още веднъж от началото на кампанията стъпи накриво – при гостуването на Гьозтепе на Мъри Стоилов (2:2), е 2-ри с 13.