0

Р ахийм Стърлинг няма да играе за Челси през настоящия сезон. 29-годишният талантлив, но изключително лигав и разглезен нападател, който е роден в Ямайка, е бил уведомен за това лично от новия италиански мениджър Енцо Мареска, съобщава ДПА.

Стърлинг не попадна в групата на „сините” за първия мач във Висшата лига срещу Манчестър Сити (0:2) и същото се случи за предстоящия плейоф от Лигата на конференциите срещу швейцарския Сервет.

Тъмнокожото манекенче бе един от първите големи трансфери на новите собственици през юли 2022 и подписа за 3 години, но в момента на „Стамфорд Бридж” разполагат с много широк състав, в който е и новото попълнение Педро Нето.

В следващите дни Челси ще подпише и с Жоао Феликс, което допълнително лимитира шансовете на Стърлинг да играе през този сезон. Той има 81 мача за "сините", но не оправда големите очаквания и вкара само 19 гола.

Феновете също са изразявали неколкократно недоволството си от представянето му. Стърлинг дори бе освиркан бурно от привържениците на Челси, след като пропусна дузпа в миналогодишния четвъртфинал за ФА Къп срещу Лестър, спечелен въпреки това с 4:2.