0

ИСТАНБУЛ, Богомил Русев, пратеник на в. „Мач Телеграф“

Георги Дерменджиев дебютира третия си период като треньор на Лудогорец утре, четвъртък, 26 октомври. Едва ли можеше да има по-сериозно изпитание от стадион „Шюкрю Сарачоглу“ среду домакините от Фенербахче, които имат досега 17 победи от 17 мача този сезон във всички турнири.

"Треньорът Картал е създал отбор на високо европейско ниво, неслучайно със 17 поредни победи. Добре е да играем срещу такива футболисти", започна първата си официална медийна изява Дерменджиев след завръщането си начело на „орлите“.

"Доволен съм, че ще дебютирам точно срещу Фенербахче - винаги съм искал да играя срещу силни отбори. Тези срещи каляват. Тези момчета направиха добър мач с Аякс, например", добави той за своите футболисти.

"Ще бъда доволен от равенство. То ще допринесе за самочувствието на играчите, а и точка ще бъде важна за нас.

Зашото Лудогорец може да бъде втори в групата. 

Първият ми дебют беше срещу Партизан. И двата мача са много добри, може да бъдат сравнявани. Онзи остана в историята, дано и срещите с Фенербаче влязат в нея" , каза той.

"Лудогорец е добре структуриран клуб. Собствениците са го създали. Сега отборът има отстъпление, но съм уверен, че отново ще играе в Шампионската лига“, продължи 68-годишният пловдивчанин.

„Играчите трябва да си повярват, че имат качество. Това ще стане с времето. 

Фенербахче има много силни футболисти. Това си личи от резултатите и класирането. Дано имаме успех. 

В моя щаб искам треньор, но в момента той е ангажиран. Дяков е в моя екип, а скоро ще има още треньори, Здравко Здравков е треньор на вратарите", посочи старшият.

"Доволен съм че да избрали мен. Знаете кога се вадят кестените. Аз съм лоялен към Лудогорец", завърши Дерменджиев. 

Завърналият се след дълго лечение на контузия национален защитник Антон Недялков посочи програмата на „орлите“: „Излизаме да се забавляваме и да излезем с чест!: 

Аз съм на мнението на треньора на Фенербахче, че на Лудогорец не му приляга да губи със седем гола (от Нордселанд със 1:7) . Това е срамно. В миналото е вече!.

Джеко, Тадич, Шимански - изключителни футболисти, с опит и класа, искам да ги затрудним. 

Доста време бях извън терените. Контузията беше тежка за приемане. Готов съм на 90 процента, имам малки болки, но това са бели кахъри", добави той. 

"Имах време да гледам и да виждам къде греши отборът. Имам опит, моето присъствие ще допринесе със спокойствие за останалите. Не съм пророк. Пожелавам да изиграем оставащите мачове по най-добрия начин и да продължим напред", завърши той.