0

Б ившият треньор на Левски Георги Дерменджиев, сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за днешното гостуване на „сините“ на Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите. 

Той коментира климата в Израел, където отново срещу този тим се изправи, но като треньор на Лудогорец. 

Дерменджиев е гостувал и на Макаби Хайфа като част от щаба на Литекс. Той посочи с кое ще бъде най-трудно на “сините” да свикнат.

„Нормално е да искам Левски да елиминира Апоел Беер Шева. Там е доста негостоприемен стадионът. Климатът е малко по-различен. Всеки казва, че играчите са професионалисти и трябва да свикнат, но нещата не стоят точно така. 

Климатичните условия са наистина тежки. Апоел е един отбор, който играе сравнително добър футбол и съм на мнение, че Левски в двата мача имат своите шансове да продължат напред. Дано да го постигнат момчетата.

Влажността в Беер Шева е наистина голяма. Когато бях треньор на Лудогорец и играхме там времето беше много неприятно. Наистина влагата е много голяма, а това създава дискомфорт в играчите, които не са свикнали с това. Трябва да бъдат равномерно разпределени силите на базата на точно тези климатични условия. Горещо е и няма вятър. Няма полъх. Стадионът е близо до пустинята.

Ние с Лудогорец тогава бяхме готови за това нещо. Бяхме отишли по-рано, бяхме три вечери в Беер Шева, за да могат всички да се аклиматизират. Въпреки всичко, колкото и да се стараят играчите е много трудно това да се случи. Дано бързо футболистите на Левски да го разберат това нещо. Те ще видят за какво става въпрос и треньорите са им разяснили какво ги очаква. Аз предполагам, че ще завърши добре мача за „сините“. Предварително отборът ще бъде абсолютно готов за условията“, започна Дерменджиев.

Какво още каза специалистът четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"