0

Д адената дума означава всичко за бившия халф на Левски Георги Миланов, който пред Gong.bg призна, че е бил силно изкушен от оферти от български клубове през последните 6 месеца, в които няма отбор. „Когато напуснах Левски казах, че един ден, ако се върна в България, ще играя само в Левски. Беше ми много трудно през тези шест месеца да стоя вкъщи и да тренирам сам, но не можех да ги предам“, сподели Миланов, който тези дни подписа с борещия се да не изпадне от елита румънски гранд Динамо 1948 Букурещ.

„Имах доста оферти от български отбори. Мислех много върху тях, защото футболът е моят живот. Много исках да играя, но все нещо ме спираше. Точно тези думи, които бях казал...“, добави бившият национал.

Той се въздържа от подробности защо през този период не се е осъществило връщането му на „Герена“. „Наистина искам да благодаря на феновете. Не исках да коментирам през тези месеци, кое, как и защо се е случило, за да не се върна, понеже в Левски има огромно напрежение. Не получих уважението и респекта, които заслужавах“, подхвърли многозначително  Миланов, който бе спряган за Левски през лятото.

Миланов е свободен след два дни, няма индикации, че ще се връща на „Герена“

„Нормално е да съжаляваш, когато обичаш клуба и си дал всичко за него през тази година и половина, в която си играл. Искам да благодаря на феновете, защото в последните месеци те бяха до мен и винаги ме подкрепяха. Обичта на феновете не може да се купи“, отбеляза полузащитникът. „Никога не е ставало дума за пари и преминаването ми сега в Динамо Букурещ го показва, защото аз винаги искам уважение и респект и да се чувствам добре.

Аз отказах лятото доста големи оферти от Саудитска Арабия, с оглед на това, че имаше преговори с Левски. За мен парите никога не са на първо място. За мен важно е проектът на отбора да е добър, клубът да е име, да е отбор с фенове. С оглед на тези неща аз предприех тази крачка сега и се чувствам много щастлив. Винаги съм бил честен и благодарен. Гледам винаги да си спазвам думата и да не предавам хората. Това е най-важното за мен."

 

За новия си отбор, в който ще получава, според румънските медии, заплата от 10 000 евро на месец плюс премии, Георги Миланов заяви през смях, че червеният екип при „червените кучета“ не е проблем за него: „И преди съм играл с червено и синьо в ЦСКА Москва, така че цветът не е проблем за мен!“

Халфът добави, че един от спонсорите на Динамо му споделил, че идва „в Левски в Румъния“: „Това не го знаех, но се радвам, когато клубовете са толкова близки.“

„Получих още няколко други оферти от чужбина, но самото име Динамо и това че е изключително голям и популярен клуб, повлия. Аз вече се убедих в това нещо. Също така и треньорът (бившият наставник на Ботев Пловдив Желко Копич) повлия изключително много на моя избор. 

В момента се чувствам много щастлив, че мога отново да играя футбол, което за мен беше най-важното. Особено и в такъв клуб като Динамо.“