0

Г еорги Русев бе сред лидерите на ЦСКА 1948, преди да напусне клуба в посока Швейцария. Там крилото подписа със Сион, който е сред традиционните клубове в страната, но към момента се намира във второто ниво на местната футболна пирамида. От „Мач Телеграф“ се свързахме с българския национал, който да ни разкаже по-подробно за това как се стигна до трансфера му в чужбина, както и за първите му впечатления от Швейцария. 


- Здравей, Георги. Като за начало, как се стигна до трансфера ти Сион?

- Нещата станаха доста бързо. Още преди Коледа обявиха интереса. Лесно успях да се разбера с бившия ми клуб ЦСКА 1948, а аз след това бързо договорих личните си условия и нещата станаха доста бързо.

- Какво те привлече в офертата на Сион?

- Отборът е голямо име в швейцарския футбол с много богата история. Преди години има участия е европейските клубни турнири. Тази година, въпреки че са във второто ниво на местния футбол, отборът е доста добър. Продължаваме напред и за Купата, където имаме 1/4-финален мач с Йънг Бойс. Първи сме във втората местна дивизия и дай Боже догодина се завърнем в първото ниво на швейцарския футбол. Отделно, Швейцария е точно в средата на Европа и това е изключително важно за мен.

- От ръководството на Сион споделиха, че са те следили отдавна. Преди Коледа ли обаче бе първата оферта към теб?

- Не, имаше оферта още преди година и половина през лятото, когато все още бяха част от Суперлигата, а част от отбора бе Марио Балотели. Тогава беше първата оферта, но двата клуба не се разбраха.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"