0

Б ългарският национал Георги Русев реализира победния гол за успеха на швейцарския си тим Сион над Аарау с 2:1 като гост в двубой от 34-ия кръг местната футболна втора дивизия - Чалъндж лига. След втората си поредна победа в първенството Сион продължава битката за промоция в елита и води във временното класиране с точки 6 пред втория Тюн, който е и с мач по-малко.

Русев не бе титуляр и се включи от пейката в средата на втората част. Преди това за неговия тим Тео Бушлархем откри, а в 36-ата Шкелчим Демхасай от домакините изравни. В продължението на първото полувреме в Аарау остана с човек по-малко, тъй като Исак Попое получи директен червен картон. След почивката в игра влезе и Русев, който в 76-ата минута върна предимството на Сион. Това се случи по-малко от 360 секунди след като се появи на терена. Това бе и победният гол, с който българинът приближи клуба си към класиране в швейцарския елит.

До края на шампионата Русев и компания имат още два мача - на 17-и май (петък) срещу Белиндзона и на 20-и май (понеделник) срещу Шафхаузен, като победа в един от тях ще гарантира промоцията в първото ниво на алпийската държава.